Onze Groene Voetafdruk

 


 
     


     


                  

Recycleren maximaliseren
Recycleren is een win-win situatie voor u, voor ons, maar zeker ook voor het milieu. Mede met deze gedachte hebben we de activiteiten van “ Outlet-kantoormeubelen ” opgestart.
Het moet ons streven zijn om het ecosysteem te ontzien. Hoe georganiseerder dit gebeurt, hoe beter het resultaat voor het milieu.

 

Onze partij 2de hands kantoormeubelen verkrijgen wij van klanten waar we met onze twee zusterfirma’s, Burodiscount en Ergoline, nieuw meubilair leveren en het oude terugnemen.
Vroeger werd dit gebruikt meubilair in een container gegooid, nu krijgen deze meubelen een 2de leven.
Anderzijds nemen we kantoormeubilair over van bedrijven die inkrimpen, fusioneren met een ander bedrijf of hun activiteiten stopzetten.

 

Verantwoord Ecologisch Ondernemen
“Outlet-kantoormeubelen” wil zowel de jonge ondernemers als de gevestigde waarden in de bedrijfswereld bereiken. Onder meer door hen bewust te maken dat hergebruiken van bestaand meubilair een positieve invloed heeft op de CO2 uitstoot en dat hierdoor de belasting op het milieu fors afneemt.

 

Het aangeboden kantoormeubilair “Ex-toonzaal” van de nevenbedrijven Ergoline en Burodiscount zijn grotendeels gemaakt door fabrikanten met een milieu ISO 14001 norm- attest. Bij hen worden de afgedankte producten gerecycleerd en gebruikt als grondstof voor de aanmaak van nieuw meubilair en dit volgens het “cradle to cradle” principe. Zij ontwikkelen en produceren hun meubilair met respect voor het milieu.

 

 

                   

    

 

Tweedehands kantoormeubilair dat niet meer kan verkocht worden, wordt door Outlet-Kantoormeubelen professioneel verwerkt en gerecycleerd.
Meubelen kunnen worden gedemonteerd en per materiaaltype gesorteerd.

 

 

Ook werken wij samen met kringloopwinkels en jeugdbewegingen voor gratis ophaling van tweedehands kantoormeubilair.